mandag 3. september 2012

Første to dagene

Søndag var første hele dag i Tyskland. Vi startet med frokost hos BBQ kl. 11:00 og fikk informasjon om oppholdet etter frokosten. Senere gikk vi en tur med Susanne der hun viste oss litt rundt i byen og tok oss med opp på et utsiktpunkt.
Tidlig på kvelden møtte vi sistemann på togstasjonen. Han hadde deltatt i siste NM-runde i crosskart på lørdag, og kom derfor en dag senere enn oss andre. Etter at han hadde fått satt fra seg tingene sine, gikk vi ut og spiste middag sammen.

Idag, altså mandag, hadde vi første dagen på språkskolen. Det gikk ganske greit. Jeg merket faktisk at noe av tysken jeg hadde på ungdomsskolen komme snikende, og det er jo bra.

Etter språkskolen tok vi en runde og fikset oss tyske sim-kort. Det var en lur avgjørelse med tanke på at vi alle er ganske vant med å bruke internett på mobilen.

På kvelden spiste vi felles middag og tok en tur på kino. Der så vi på The Expendables 2 med originalt språk. Ingen dubbing til tysk med andre ord!

Så, de første dagene har vært veldig bra. Det er mye god mat, godt drikke og interessante ting å se her. Satser på det fortsetter like bra som det er nå :)

 Dette bilde viser minnesteiner som er utenfor noen hus.
De forteller historien om jødene som bodde i det aktuelle huset under og rundt 2. verdenskrig.

Fra utsiktspunktet så vi Freiburg Münster som er ei stor, flott kirke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar